Waarom Wunderlist de beste organisatie app ooit is

Waarom Wunderlist de beste organisatie app ooit is

Als websitebouwer, tekstschrijver en grafisch vormgever Rotterdam heb ik veel verschillende projecten lopen. Jij als ondernemer hebt dat misschien ook wel. Hoe deel je al deze taken in? Hoe zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat? In plaats van je papieren agenda, kun je voor Wunderlist kiezen. Ik ben zelf onwijs fan van Wunderlist dit is waarom jij ook fan gaat worden.

  1. Overzichtelijk per week of lijst

Je kunt bij Wunderlist kiezen voor een overzicht per week of lijst. Je kunt ook alles zien, maar hier zie ik zelf niet echt het nut van in. De lijsten zelf kun je sorteren op alfabet of datum, ik sorteer het altijd op de deadline datum. Het weekoverzicht is wel heel fijn, want dan weet je precies hoe druk je het gaat krijgen. Ik kijk altijd aan het begin van de week op welke dagen ik het niet zo druk heb en dan ga ik met de taken schuiven. Ik probeer meer aan het begin van de week te plannen, want ik kan je nu al vertellen dat er taken bij gaan komen. Elke dag sluit ik af met het maken van een to do list voor de volgende dag. Ik schrijf er dan ook naast hoe lang deze taak ongeveer gaat duren. Dan weet ik wanneer ik mijn eetpauzes kan plannen en of het überhaupt haalbaar is.

  • Uitgebreide mogelijkheid om deadlines te stellen

Dat je deadlines kunt stellen, is niks nieuws voor een organisatie app. Maar je kunt hier nog meer instellen. Bijvoorbeeld reminders, als je een belangrijke deadline of meeting in je lijst hebt staan. Maar ook herhaling. Als tekstschrijver Rotterdam schrijf ik bijvoorbeeld elke twee weken een nieuw blogbericht voor een klant. En als grafisch vormgever design ik elke maand een quote voor een klant. Handig als ik dit soort dingen dan op herhaling heb staan.

  • Symbooltjes & emoji’s werken

Je kunt alle soorten keyboard symbolen en emoji’s hierin zetten. Wat je hier precies aan hebt? Als ik mijn dagplanning maak – zoals in punt 1 genoemd – hoef ik alleen maar de symbooltjes over te nemen. Toen ik als websitebouwer Rotterdam mijn eigen website ging vertalen, voegde ik een Engels vlaggetje voor elke taak in. Dan wist ik welke pagina ik ging vertalen op welke dag. Superhandig. En ziet er ook gewoon veel leuker uit.

  • Mogelijkheid om samen te werken

Wunderlist is echt geweldig voor als je in teams werkt. Je kunt je lijst delen met meerdere mensen. Dan kun je mensen taken geven en zelf taken ontvangen. Ook kun je commentaar plaatsen, bestanden meesturen, links plakken en subtaken toevoegen. Zo heb je alle communicatie op één plek.

  • Optie om mapjes aan te maken

Je kunt dus verschillende lijsten maken, maar die lijsten kun je ook weer bundelen in mapjes. Zo werk ik graag met de mapjes Werk, Passief werk, Privé, Reizen, Eten, Studie. Passief werk is voor de belasting, want ik kan later precies terugzien wanneer ik voor welke klant werkte.

  • Integreerbaar met je kalender en telefoon

Er is een optie om Wunderlist te integreren met je kalender. Op die manier kun je meteen zien op welke dagen je veel te doen hebt, dus geen meetings in kunt plannen. Om maar wat te noemen. Ook is er een handige Wunderlist-app die je op je telefoon kunt installeren. Die syncht mega snel dus als je iets afvinkt of toevoegt, staat het meteen op je andere device. Overigens werkt Wunderlist dus gewoon offline, alleen niet als je op twee devices verschillende dingen gaat doen.

En, ga jij Wunderlist gebruiken? Of heb je een andere handige app om georganiseerd te werken?

Ninarosa
Ninarosa
Founder, marketeer, copywriter // Met specialisaties in tekstschrijven, ondernemerschap, design, front-end development, marketing en branding weet Ninarosa de juiste basis te leggen voor bedrijven en websites.

Share this

Laat een reactie achter

rinske en ninarosa

Aangenaam!

Ben jij een wereldverbeteraar en heb jij copywriting, design, marketing en/of een website nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij focussenons op bijvoorbeeld sustainablebedrijven, coaches of bedrijven in de richting van educatie.

Categorieën